Fotograf: Erik G Svensson/Visit Stockholm

Nu ökar Stockholms bopriser till rekordnivåer

Här är VA:s viktigaste på 3 minuter: Kvadratmeterpriset i Stockholms innerstad det högsta hittills, näringsminister Damberg vill sälja resten av SAS och riksrevisorerna har brutit mot reglerna enligt extern utredning.

REKORDHÖGA BOPRISER
Priserna på bostadsrätter har ökat med 3 procent och på villor med 1 procent, över hela landet. I Stockholm är kvadratmeterpriset det högsta någonsin.

”Kräftgången för Stockholms innerstad tycks vara över med samma uppgång som länet. Bland stadsdelarna hittar vi en toppnotering på Södermalm där priserna på bostadsrätter ökade med över +5% sista månaden” säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

Staffan Tell, pressansvarig på Hemnet, tror att trenden kommer hålla i sig.
”Omfattande inlåsningseffekter och rekordlåga räntor talar för fortsatta prisuppgångar.” (Svd, Svensk Mäklarstatistik)

DAMBERG REDO SÄLJA RESTEN AV SAS
Näringsminister Mikael Damberg planerar att sälja resten av statens SAS-aktier, men det finns ingen tidsplan. Staten vill inte vara en långsiktig ägare av flygbolagsaktier. (SvD)

M VILL HA FLER ETABLERINGSREFORMER
Moderaterna vill ha kraftfulla reformer för att bromsa ökningarna av nyanlända som behöver försörjningsstöd. (DN Debatt)

PPM-BLUFF
Drygt 22 000 pensionssparare befaras ha blivit lurade av bedragare och tre fjärdedelar av deras pensionspengar i PPM kan vara borta. Pensionsmyndigheten tror att en 39-årig svensk affärsman ligger bakom härvan i Falcon Funds. (DN, DI)

RIKSREVISORER REGELBRYTARE
Riksrevisorerna har begått allvarliga fel, agerat olämpligt och brutit mot reglerna, enligt en ny extern utredning. (DN)

Relaterade artiklar


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant