Fotograf: Jonas Ekströmer/TT

H&M har årets mest hållbara ledare

Karl-Johan Persson, vd på H&M, har fått utmärkelsen Hållbart Ledarskap 2016.

Priset delades ut i dag på Veckans Affärers Hållbarhetsdag i Stockholm.


Juryns motivering:
”Årets vinnare av Hållbart Ledarskap inspirerar och utmanar hela modeindustrin både i Sverige och internationellt. Karl-Johan driver komplexa hållbarhetsfrågor genom globala partnerskap med målet att åstadkomma långsiktig förändring på makronivå, exempelvis gällande bättre lönestrukturer. Under Karl-Johans starka och ödmjuka ledarskap har modejätten utvecklat hållbara innovationsprocesser och demonstrerat att företaget har kraft att förändra en hel bransch. Karl-Johan visar att även modebranschen måste och kan vara en del av omställningen.”

Priset Hållbart Ledarskap delas ut av NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv för att belöna en person som genom kompetent ledarskap medverkat till ett framgångsrikt hållbarhetsarbete. Syftet med utmärkelsen är att uppmärksamma det arbete kring hållbar utveckling som bedrivs i det svenska samhället och öka intresset för ledarskap inom dessa områden. NMC vill uppmärksamma alla de som arbetar aktivt för att integrera tänkandet kring miljö och hållbar utveckling i näringslivet. Priset delas ut årligen sedan 1999.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST