ANNONS

Pengarna flödar in till trendföljande fonder

- Stjärnförvaltaren ger dig svaren om alternativa investeringar. 

Årets hetaste alternativa fonder är de fonder som jobbar trendföljande. Under året har många fonder med alternativa strategier upplevt ett utflöde av kapital medan de trendföljande strategierna har upplevt ett kraftigt inflöde.

Varför ser vi så stort kapitalflöde in i dessa fonder och vad är det som lockar? Vi hoppas att stjärnförvaltaren på Alfa Axiom Fund Thomas Stridsman kan hjälpa oss med några av svaren.

I den här artikeln ska vi försöka lyfta fram hur man diversifierar en investeringsportfölj. Diversifiering kan skapas på många olika sätt; geografiskt, bransch, typ av tillgångsslag med mera. Men det är också viktigt att du är diversifierad på ett sätt som gör att du kan motstå frestelsen att agera irrationellt när det blir oroligt på börsen. Därför försöker vi dyka lite djupare i ämnet alternativ investering och mer specifikt i hur de trendföljande strategierna kan fungera som en typ av diversifiering.

Notera att:

Materialet är endast allmän information och utgör varken råd eller rekommendationer. 

I avsnitt 12 av CMC Markets finanspodd "Björnfällan" intervjuas den karismatiske fondförvaltaren Thomas Stridsman som nämnts tidigare i artikeln. Podden går in på djupet i trendföljande strategier och reder, bland annat, ut varför trendföljande är det enda som fungerar på lång sikt, vad poker kan lära oss om trading och varför riskkontroll och "money management" är den viktigaste delen av en strategi samt varför sharp-ratio är trams. 

Läs hela artikeln här

Lyssna på hela intervjun

Testa ett kostnadsfritt demokonto hos CMC Markets och handla aktier, index, råvaror och valutor i realtid, världen över.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST