Fotograf: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Så mycket får Fingerprints förre vd i avgångsvderlag

Här är VA:s viktigaste på 3 minuter: Carlström lämnar posten som affärsutvecklare på Fingerprint, Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra utesluter samarbete med SD, och Ericsson har svårt att hitta ny vd.

AVGÅR – FÅR 36 MÅNADSLÖNER
Fingerprints förre vd Johan Carlström lämnar nu även posten som affärsutvecklare på företaget, för att fokusera på rollen som huvudägare, samt på sitt entreprenörskap. Det tillkännager Fingerprint Cards AB i ett pressmeddelande.

”FPC och jag har kommit till ett beslut som innebär att jag lämnar min anställning som affärsutvecklare. För mig är entreprenörskap och bolagsutveckling viktigt och mina engagemang utanför bolaget tar allt mer tid i anspråk. I och med rekryteringen av Christian Fredrikson, samt bolagets ledande marknadsposition, känner jag mig nu trygg i att lämna det operativa arbetet” säger Johan Carlström.

Carlström lär dock knappast få det tufft ekonomiskt utan anställningen; han får ett avgångsvederlag på 10,86 miljoner kronor, ett belopp som motsvarar 36 månadslöner.

Följ Fingerprint Cards aktie i realtidVA Finans.

DET GÅR TRÖGT

Vd-rekryteringen i Ericsson går trögt och stämningen i styrelsen beskrivs som panikartad. Mats Granryd, tidigare vd för Tele2, och Håkan Ericsson, bolagets strategichef i sydöstra Asien, är kandidater. (SvD mån)

DET KAN BLI VÄRRE
Den tidigare Ericsson-direktören Bert Nordberg tycker inte att läget för bolaget är lika allvarligt som i början av 2000-talet, men varnar för att det kan bli det. Han skulle bli "smickrad" om han får frågan att bli ny ordförande i Ericsson. (DI mån)

PRESSAD TRUMP
Donald Trump är mer pressad än någonsin efter att en video visat honom med kränkande kommentarer om kvinnor. I nattens valdebatt gick han till motattack. (DN-Ekot sön-mån)

M SÄGER NEJ TILL SD…
M-ledaren Anna Kinberg Batra stänger dörren för SD och Jimmie Åkesson. Hon är inte beredd att förhandla med SD men utesluter inte att ta makten med SD:s passiva stöd. (DN sön)

…LIKSOM C OCH L
Med knappt två år kvar till nästa val är allianspartierna splittrade i regeringsfrågan. Både L och C säger nej till en minoritetsregering beroende av SD. (DN lör)

DYSTRA TONER PÅ IMF
Tongångarna under helgens IMF-möte var relativt pessimistiska. Finansminister Magdalena Andersson oroas för protektionism. (DN-DI mån)

AVGIFTSCHOCK
Villaägarnas Riksförbund varna för mer omfattande avgiftschock på tomträtter än hittills känt. Stockholm Stad försvarar sig med att de inte kan skänka bort marken. (SvD)

LÅGA LÖNER
Brittisk erfarenhet visar att enkla jobb med låga löner inte ger fler jobb för flyktingar, enligt forskare vid KTH. (DN lör)

UPP FÖR ANGELA
Vinden har vänt för Tysklands förbundskansler Angela Merkel, vars popularitet åter skjutit i höjden. (SvD)

Relaterade artiklar


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant