Techmiljardärer tror att vi lever i The Matrix
– betalar forskare för att få ut oss

Flera tech-miljardärer i Silicon Valley – bland dem Elon Musk – tror att vi lever i en simulerad värld, à la The Matrix. Och inte nog med det; två av dem har i hemlighet anlitat forskare för att försöka ta oss ur. Det är dock oklart om detta kommer ske med hjälp av ett litet rött piller.

Det är en chans på miljarden att vi INTE lever i en datorsiumlerad värld, styrd av artificiell intelligens från en framtida civilisation. Så uttalade sig Elon Musk i somras.

Låter det långsökt? Kanske.

Men det är faktiskt inte bara den excentriske superentreprenören och hans gelikar i Silicon Valley som är inne på Matrix-spåret; deras åsikt delas otippat nog av den amerikanska storbanken Bank of America. Analytiker på banken uppgav nyligen att det är 50 procent troligt att vår värld är en datorsimulerad virtuell verklighet i stil med The Matrix, skriver Business Insider.

via GIPHYTvå tech-miljardärer har nu gått så långt att de i hemlighet anlitat forskare för att försöka ta oss ur den simulerade världen, och därmed undvika att bli förslavade av artificiell intelligens, rapporterar The New Yorker. Även om det inte har bekräftats, vore det inte så konstigt om en av dem visade sig vara Elon Musk – kolla bara på videoklippet nedan.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST