"Medicinska innovationer släpar efter"

Idéer färdas allt snabbare och innovationer sprids snabbt. Men ändå släpar de medicinska innovationerna efter, enligt professor Amar Bhidé.

Idéer färdas snabbare, innovationsprocesser har blivit allt mer demokratiserade, och alla förväntar sig bättre och billigare lösningar hela tiden. Men den digitala utvecklingen har inte riktigt fått genomslag inom alla branscher. Till exempel släpar de medicinska innovationerna efter, enligt professor Amar Bhidé, Tufts University.

Han ligger bland annat bakom boken The Venturesome Economy som handlar om hur innovation leder till välstånd i en allt mer sammankopplad värld.

I intervjun på temat "Innovation in health care – Lessons from the venturesome economy", menar professor Bhidé att hälso- och sjukvård är ett slutet område, omgärdat av höga murar och regelverk. Läkare kan bara testar sina idéer med andra läkare – och som patient ska du helst inte ställa några komplicerade frågor. Små innovatörer och entreprenörer har svårt att ta sig över de höga murarna och det är alldeles för dyrt och tidskrävande. Professor Amar Bhidé menar att life science-sektorn är långt ifrån den "multiplayer venturesome economy" som han förordar.

Se videon här:


Se fler avsnitt av Innovationstvodden här.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.