Fotograf: TT

Här är Googles Iphone-dödare

Google släppte en rad nya produkter igår kväll. De mest uppmärksammade var Pixel och Pixel XL Googles första telefoner utvecklade i egen regi. Med finns touchsensorer från Fingerprint.

Med dessa tar Google sikte på Apple; Pixel ska vara en direkt konkurrent till iPhone med en liknande prislapp. Skärmstorleken är 5 tum respektive 5,5 tum, den senare tänkt att matcha iPhone7 Plus.

Pixel-telefonerna är de första med Google assistance inbyggt för att skicka sms, boka en resa eller spela upp en låt. Vidare ska kameran vara den bästa som någonsin byggts in i en smartphone (i alla fall om man får tro Google själva) telefonen stödjer virtual reality, och med molnfunktionen Google Photos kan användaren lagra obegränsat med bilder och videos. Det inbyggda lagringsutrymmet kommer dessutom att ligga på 32GB för Pixel, och hela 128GB för Pixel XL.

Fingerprints touchsensor FPC1025 finns i båda de smartphones som Google offentliggjorde på tisdagskvällen, Pixel och Pixel XL. Det framgår av ett pressmeddelande.
LÄS ÄVEN: Fingerprints prognos har redan tagit höjd för detta

"Premium är en viktig kategori. Där är Apple ledande. Finns det utrymme för ytterligare en aktör? Vi tror det", sade Hiroshi Lockheimer, chef vid Android i en intervju, enligt Bloomberg News.

LÄS ÄVEN: Apples nya patent skvallrar om helt knapplös Iphone 8

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST