Dröm dig bort med hjälp av VR (bilden är inte från Google Daydream). Fotograf: Pexels

Dröm dig bort med Googles nya VR-plattform

Google lanserade igår Daydream, ett VR headset som är kompatibelt med mobilen. Ledordet är prisvärd.

Medan Facebooks konkurrerande produkt Oculus Rift kräver dyr utrustning för att användas har Google tagit sikte på vanliga konsumenter – Daydream kommer kunna användas med senaste versionen av Android (Android N).

Daydream ska finnas tillgänglig i handeln under hösten, med en prislapp på kring 850 svenska kronor. Bland funktionerna återfinns såklart möjligheten att utforska virtuella världar – men även kolla på Youtube videos på en virtuell storbildskärm, spela spel och använda streamingtjänster såsom HBO och Netflix.

Daydream har designats för att vara bekväm och användarvänlig. Mjuk textilklädsel gör headsetet 30 procent lättare än motsvarande produkter, och du placerar helt enkelt din smartphone inuti för att köra igång – trådlöst hela vägen. Läs mer om Google Daydream här.

LÄS ÄVEN: Här är Googles Iphone-dödare

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST