Så här seglar du genom universitetet - och har någonstans att bo

Köpenhamn först ut - men snart i en hamn nära dig.

Återvunna och omgjorda flytande containrar är ett billigt och hållbart sätt att lösa boendet för framtidens studenter, rapporterar Reuters.

"De boende kan smidigt och enkelt ta en simtur i hamnens rena vatten och sola eller odla något på taket", konstaterar grundaren och arkitekten Bjarke Ingels. 

Efter att ha rest mer än 50 gånger runt jorden kommer containrarna nu landa i Köpenhamn, en av världens dyraste städer, där de ska sättas ihop enligt Urban Riggers innovativa koncept. Varje komplex har totalt 12 enkla men väl planerade lägenheter. Hållbarhet har varit en prioritering i såväl planering som utformningen av boendet. 

"Det finns flera speciella saker med det här boendet. En sak är att de flyter, en annan är att vi använder 100 procent återanvänt material, solpaneler och värmepumar från Grundfos och Danfoss", säger Urban Riggers vd xx.

Hyran kommer enbart att ligga på 650 euro, motsvarande cirka 6000 kronor, per månad. De första studenterna i Köpenhamn kommer att flytta in i slutet av oktober. Nästa Urban Riggers planeras just nu för Göteborg. 

Så här ser de ut:

 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST