Fotograf: Swedish Stockings

När det säljs och slängs 2 miljarder strumpbyxor om året är potentialen enorm för deras hållbara modell

Deras strumpbyxor av återvunnen nylonplast är redan en framgångssaga. Veckans gäster i VA:s Hållbarhetspodd är de båda grundarna av Swedish Stockings, Linn Frisinger och Nadja Forsberg.

Deras strumpbyxor som tillverkas av återvunnen nylonplast är en framgångssaga sedan starten 2013 och med en marknad där det säljs och slängs 2 miljarder strumpbyxor om året är potentialen enorm.

”Vi satsade på en hållbar produkt redan från början och har haft med hållbarhet i beräkningarna för ekonomisk vinst och marginaler redan från grunden så det har gått bra för oss redan från start”, säger Linn Frisinger vd på Swedish Stockings.

Tillverkning av återvunnet material, i hållbara förpackningar och i mycket nära samarbete med tillverkarna, bara förnybar energi i fabrikerna, vattenrening och produktnamn efter nära och kära är några av recepten för den hållbara strumpbyxan. Både media och modevärlden har uppmärksammat Swedish Stockings hållbara strumpbyxor, och lagt pengar på att köpa reklam har de aldrig gjort.

”Social medier, pressreleaser och genomtänkta kommunikationsinsatser utan att köpa reklam har varit vår strategi från start”, säger Nadja Forsberg.

Linns och Nadjas analys visade att strumpbyxor genom åren bara blivit sämre och sämre kvalitetsmässigt samtidigt som de har en mycket stor miljöpåverkan. De såg en nisch som de kunde fylla och startade bolaget direkt efter den insikten.

”Vårt mål är att erövra världen och vi har kommit en bit på väg men vi vill påverka hela branschen till att göra som vi och bara tillverka hållbara strumpbyxor.”

I dagens avsnitt av Veckans Affärers Hållbarhetspodd träffar Jessica Cederberg Wodmar de båda grundarna av Swedish Stockings, Linn Frisinger och Nadja Forsberg.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Svagaste kronan sedan 2002 - ”svårt att se vad som skulle kunna få det att vända”
  2. Lista: Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2019
  3. ”Jordens lungor” brinner rekordmycket – kan få förödande konsekvenser för klimatet
  4. Så klär du dig bäst för jobbintervjun – enligt modepsykologen
  5. Finland ska rösta för Storbritanniens räkning – när Brexit kryper närmare
  1. Oroväckande tecken: Danmarks tredje största bank betalar för att folk ska ta bolån
  2. PR-veteranen som upptäckte Greta Thunberg – och anklagades för att utnyttja hennes framgång
  3. Ny XXL-skandal – erkänner prisfusk
  4. Viktigaste faktorn till en framgångsrik start-up – enligt stjärnentreprenören som sålde sin app för 816 miljoner
  5. Möt mannen bakom Volvos Teslautmanare - ”Motorn är ointressant - designen är allt”

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.