Fotograf: Youtube

När längtan efter hörlursuttag gick överstyr - skämtet fick folk att borra sönder sina Iphone7

En av de största nyheterna i teknikvärlden den senaste tiden är nya Iphone 7. Eller kanske snarare vad Iphone 7 saknar – ett hörlursuttag.

Nu har missnöjda kunder börjat ta saken i egna händer i jakten på ett hål att stoppa hörlurarna i. Skämtvideon på Youtube, Secret Hack To Get Headphone Jack on the iPhone 7, om hur man borrar upp ett hörseluttag på Apples nya Iphone 7 har visats över 11 miljoner gånger sedan den publicerades på sajten den 17 september.


"This video is for those who don't want to get $159 wireless airpods or have to insert your headphones into an adapter every time you listen to music", skriver skämtvideomästaren TechRax  
Efter att ha satt sin nya mattsvarta Iphone 7 i ett skruvstäd borrar TechRax ett 3,5 millimetershål där hörlursuttaget satt på föregående modell. Han pluggar sedan in ett par hörlurar och visar upp telefonen som ser ut att fungera, trots att han just borrat hål i den.
För den eftertänksamma kan det tyckas uppenbart att man inte ska borra i telefoner, men tyvärr vittnar kommentarerna till videon om att alla inte förstått att det handlar om ett skämt.
Den billigaste Iphone 7 som går att köpa i Sverige kostar cirka 7 500 kronor.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.