Fotograf: Youtube

Så här låter världens första poplåt skapad av artificiell intelligens

"Daddy's Car" har skapats av artificiell intelligens, och är baserad på 13 000 andra låtar.

Sony har med hjälp av företagets mjukvara Flow Machine låtit komponera kanske världen första poplåt skapad av artificiell intelligens, skriver The Verge.

Låten har fått namnet "Daddy's Car" och är baserad på 13 000 låtar i olika genrer. Mjukvaran har skrivit låten, och sedan har kompositören Benoît Carré tagit över och producerat samt skrivit texten. Sonys plan är att under nästa år ge ut en hel skiva med AI-låtar.

The Verge skriver att "även om texten skrivits av Carré så är det omöjligt att inte upptäcka olycksbådande hoten från den artificiella intelligensen i texten". Quartz däremot, skriver att poplåten faktiskt är ganska bra.

Lyssna på låten här nedanför.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.