Fotograf: Pexels

I helgen är det dags: Sveriges första livesända VR-konsert

Via Youtube kan tittare hemma i soffan stå både i publiken och uppe på scen.

Det är musikkollektivet RMH (Respect My Hustle) som på lördagen livesänder sitt musikevenemang på Nobelberget i Stockholm, skriver Di Weekend. 

Kollektivet består bland annat av Silvana Imam, Erik Lundin, Cherrie och Michel Dida, som totalt kammade hem fyra grammisar och tre P3 Guld-statyetter tidigare i år.

Babak Azarmi, grundaren av RMH, säger till Di att detta är tredje konserten i världen som livesänds med hjälp av VR-teknik, och första i Sverige. Tidigare har festivalen Coachella och en konsert med Red Hot Chili Peppers i Berlin sänt live i 360 grader.

"Vi använder tekniken för att skapa en intim känsla, även för de som inte tar del av konserten på plats. Videon kommer kunna visa både upplevelsen av stå i publiken och på scenen bredvid våra artister", säger Babak Azarmi.

För att se konserten behöver man VR-glasögon, vilket man numer även kan köpa i budgetvarianten Google Cardboard, skriver Di. Konserten kommer filmas med tre vidvinkelkameror och sändas via Youtube, i samarbete med Youtubenätverket United Screens och Samsung.

LÄS ÄVEN: Han har redan 22 Billboardettor och 2 miljarder på banken - snart kan Max Martin bli Sveriges rikaste musiker


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST