Fotograf: Pexels

I helgen är det dags: Sveriges första livesända VR-konsert

Via Youtube kan tittare hemma i soffan stå både i publiken och uppe på scen.

Det är musikkollektivet RMH (Respect My Hustle) som på lördagen livesänder sitt musikevenemang på Nobelberget i Stockholm, skriver Di Weekend. 

Kollektivet består bland annat av Silvana Imam, Erik Lundin, Cherrie och Michel Dida, som totalt kammade hem fyra grammisar och tre P3 Guld-statyetter tidigare i år.

Babak Azarmi, grundaren av RMH, säger till Di att detta är tredje konserten i världen som livesänds med hjälp av VR-teknik, och första i Sverige. Tidigare har festivalen Coachella och en konsert med Red Hot Chili Peppers i Berlin sänt live i 360 grader.

"Vi använder tekniken för att skapa en intim känsla, även för de som inte tar del av konserten på plats. Videon kommer kunna visa både upplevelsen av stå i publiken och på scenen bredvid våra artister", säger Babak Azarmi.

För att se konserten behöver man VR-glasögon, vilket man numer även kan köpa i budgetvarianten Google Cardboard, skriver Di. Konserten kommer filmas med tre vidvinkelkameror och sändas via Youtube, i samarbete med Youtubenätverket United Screens och Samsung.

LÄS ÄVEN: Han har redan 22 Billboardettor och 2 miljarder på banken - snart kan Max Martin bli Sveriges rikaste musiker


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.