Fotograf: Kate Gabor

Svenska 19-åringarna handplockade av Facebook - som prisar deras app

Facebook är inte det enda storföretaget som har visat intresse för svenskarna.

Två unga svenska apptalanger har handplockats av Facebook för att ta del av deras acceleratorprogram FB Start. FB Start är Facebooks initiativ för att hjälpa apptillverkare att lyckas med sin app. Programmet innebär att David Fant och Jonathan Ortheden flygs till USA för att spendera en dag på Facebooks kontor. Utöver det kommer de även att få ta del av tjänster från Facebooks partnerföretag för 40 000 dollar.

David Fant har tidigare även uppmärksammats av Apple då han i våras bjöds in för att delta i utvecklarkonferensen WWDC. Då var det 19-åringens app Just Football som skapade intresse.

LÄS ÄVEN: Zuckerbergs tydliga framgångsrecept: De här 3 sakerna gör att entreprenörer lyckas

Till Dagens Industri säger David Fant att han kommer att fokusera på Just Football under FB Start. Appen syfte är att göra det roligare att spela fotboll spontant. David arbetar dock inte endast med Just Fotboll.

Tillsammans med Jonathan Ortheden har han utvecklat ännu en app. Appen som ännu är hemlig är ett spel och under deras resa till Kalifornien kommer David och Jonathan träffa Apple för att sälja in den. Talangerna meddelar att de kommer att släppa appen nästa månad.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant