Fotograf: TT / Francois Mori

Musk: Jag tänker kolonisera Jupiter och Saturnus

En koloni på Mars var inte tillräckligt för rymdentreprenören.

Entreprenören Elon Musks planerar att gå ännu längre än att skicka människor till Mars. Snart kommer han att avslöja hur han har tänkt sig att människan ska kunna kolonisera solsystemet genom rymdfarkosten Interplanetary Transport System, ITP, som hittills gått under namnet Mars Colonial Transporter.

Främst uppges det vara Jupiters månar och Saturnus som är föremål för hans intresse. Rymdskeppet ITP designades initialt för att kunna frakta 100 ton med last eller 100 människor.

Musk som står bakom SpaceX drabbades dock av ett stort bakslag när en av dess raketer, Falcon 9, exploderade under en uppskjutning den 1 september. Det är något som kan komma att väcka frågetecken om tillförlitligheten vid företagets uppskjutningar, skriver Wired.

Trots att företaget nyligen gått ut med att de väntar med fler raketuppskjutningar under det närmsta året för att utreda händelsen hindrar det inte Musk från att försöka realisera sina drömmar.

Enligt uppgift kommer han att berätta mer detaljer om sina planer på internationella astronautkongressen som hålls i Mexiko mellan den 26 och 30 september.

LÄS ÄVEN: Han är "The Billion Dollar Nose" - och Absoluts hemliga vapen


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.