Fotograf: Vitamin Well

Svenska spelstudion jublar - Zlatan nya investeraren

Studions spel har bland annat hyllats av Pewdiepie.

Zlatan Ibrahimovic köper en andel av spelstudion Isbit Games. Affären görs via bolag och innebär en ägarandel på 12,5 procent.

Isbit Games grundades 2014 och står bakom spel som Batterijakten-serien och First Person Lover, som av Youtube-stjärnan Pewdiepie utnämnde till "the most fabulous game in the Universe", heter det i ett pressmeddelande.

Efter affären ägs Isbit Games till 65,6 procent av River, ett dotterbolag till Intellecta, till 21,9 procent av Markus Koos familj via bolag och till 12,5 procent av Zlatan Ibrahimovic via bolag.

Di har pratat med Yann Blandy, vd och koncernchef på Intellecta, som är mycket glad över investeringen.

"Det känns jättebra. Vi har gemensamma bekanta. Zlatan har träffat Markus Koos som är vd för Isbit", säger han, och vill inte uttala sig om hur Ibrahimovics ägande kommer påverka vilken typ av spel bolaget kommer satsa på framöver, eller om vi kan vänta oss ett fotbollsspel från studion.

"Vi startade med spel för marketing. Men under senare tid har Isbit lanserat egna spel, såsom Warp Shift. Det har vi för avsikt att fortsätta göra."

LÄS ÄVEN: Många bollar i luften för Zlatan – nu startar han ett riskkapitalbolag


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.