Fotograf: Ikea

Nu vill Ikea inte bara att vi bygger våra möbler själva - vi ska laga maten också

Men maten kommer - till skillnad från möblerna - att vara gratis.

Att man kan äta på Ikea är ingen nyhet, men den svenska möbeljätten tar nu sitt matkoncept ett steg längre. Nu ska kunderna inte bara äta på Ikea - de ska också laga maten själva.

Företaget öppnar nu nämligen upp en ny pop-up-restaurang i Shoreditch i London mellan den 10 och 25 september, skriver Fortune. På restaurangen kommer kunderna att få laga sin egen mat, under noggrann övervakning av kockar.

Sällskap på upp till 20 personer är välkomna, och det finns en mängd olika matteman att välja på.

Det kommer bland annat bjudas på "svenska delikatesser", men exakt vad detta är framgår inte. Att det kommer att rullas en och annan köttbulle är dock ganska troligt, gissar VA.se. Man kan också boka in sig på symmetrisk frukost, fermentering och framtidens mat.

LÄS ÄVEN: Håll dig undan - här är de mest arroganta yrkena

Bakgrunden till pop-up-restaurangen är, enligt Ikea, att sprida matglädje.

"Eftersom människor spenderar mindre och mindre tid på att laga mat och äta tillsammans i Storbritannien, ger Ikea alla matälskare, kock-wannabes, köksnoviser och finsmakare chansen att uttrycka sig själva och imponera på sina vänner på en restaurang där de kommer ha en aldeles egen kock till hjälp", skriver de i ett pressmeddelande.

Allting är helt gratis, skriver Fortune - maten, alkoholen, servicen och köksutrustningen. Om man vill ha en plats gäller det dock att sno sig, eftersom antaler platser är begränsat. 

LÄS ÄVEN: Hamburgaren med nio lager kött, ost, tomat och sallad kan göra dig rik - om du är snabb


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST