Fotograf: TT / Eric Risberg

Zuckerbergs tydliga framgångsrecept: De här 3 sakerna gör att entreprenörer lyckas

Facebookgrundaren fick frågan vad som skiljer de framgångsrika får de mindre lyckosamma. Det här är hans svar.

Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg är kanske vår tids mest framgångsrika entreprenör. Så när han fick frågan vad som utmärker de som lyckas, vilket CNBC skriver om, så spetsas många öron. De här är de tre karaktärsdragen som Zuckerberg anser utmärker framgångsrika entreprenörer:

1. De har en tydlig vision
Att veta exakt vilket problem man försöker lösa är oerhört viktigt, enligt Zuckerberg. Visionen ska vara viktigare än viljan att bygga ett företag.

"Om du vill bygga något stort måste du fokusera på hur du vill förändra världen", säger Zuckerberg. "Jag ser alltför många entreprenörer som bestämmer sig för att de vill starta företag innan de vet vad de vill bygga. För mig känns det bakvänt."

2. De omger sig med andra motiverade och framgångsrika människor
"Ingen klarar av det själv. När man ser på de största bedrifterna i världen så görs de inte av en person, man måste bygga ett team", menar han.

Ingen kan göra allt. Zuckerberg förklarar att det är viktigt att leta efter personer som är bra på det man själv inte är lika duktig på. Det är så man bygger ett team.

"Du behöver personer som kompletterar dig. Oavsett hur talangfull du är, så kommer det finnas saker som andra är bättre på."

3. De är envisa
"Inget går någonsin som du hoppas på. Folk pratar om succéer som kommer till över en natt, men det är inte så det fungerar."

Entreprenörer kommer mötas av motgångar, motgångar och motgångar. Och så lite svårigheter på det. För att klara av det måste man vara envis och vara tydligt fokuserad på sitt mål, menar Zuckerberg.

LÄS ÄVEN: Mångmiljonären: "10 steg som garanterat gör dig till miljonär innan 30"


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST