Fotograf: Yasuragi

Svenska vd:n om mindfulness på jobbet: "Du får inte ut maximalt av personalen om du inte har personal i balans"

På spat Yasuragi är det en självklarhet att jobba för en välmående personal. "Om man inte mår bra kan man inte göra gott", menar vd Sunniva Fallan Röd.

I dagens avsnitt av Veckans Affärers Hållbarhetspodd träffar vi Sunniva Fallan Röd, VD på Yasuragi. 

Hon menar att mindfullness har gått från flum till affärskritiskt då en anställd med rätt mentala verktyg lättare kommer ur en svacka och tar ansvar på ett sätt som tvång aldrig kan åstadkomma.

"Du får inte ut maximalt av personalen om du inte har personal i balans, tvång är inte det lönsammaste och med rätt verktyg inom social intelligens når vi längre och lär oss ta ansvar för situationer och beteenden" säger Sunniva Fallan Röd.

Trenden har slagit igenom stort inom näringslivet. Utövarna av medvetenhetsträning pekar på att det leder till bättre beslutsfattande, stärkt samarbetsförmåga, bättre social arbetsmiljö och ökad hållbarhet på företagen.

"Vi har gått från att sätta på oss en uniform som är jobbet till att vi är den vi är, även på jobbet, och det innebär att vi behöver sätt att hantera stress och ökad arbetsbelastning som finns både på jobbet och i samhället annars blir det inte möjligt att orka, om jag inte mår bra kan jag inte göra gott", menar hon.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST