Fotograf: Volvo

Volvo gör en av de största massrekryteringarna i företagets historia - så många ska nyanställas

Företaget ska satsa stort på forskning och utveckling, och behöver därför göra hundratals nyanställningar kommande året.

Volvo planerar att rekrytera omkring 400 ingenjörer under det närmaste året, främst med inriktning på programvaruutveckling. De första nya anställda börjar redan i september. Detta skriver Volvo Cars i ett pressmeddelande.

Huvuddelen av de nya medarbetarna kommer att placeras i Göteborg, där företagets huvudkontor för forskning och utveckling ligger. Förutom kontoret i Göterborg öppnar även ett nytt forkningskontor i Lund.

Volvo skriver att de gör stora investeringar på nya tekniker inom områden som självkörande bilar, aktiv säkerhet och elektrifiering och därför har ett stort behov av att ständigt rekrytera den främsta kompetensen inom programvaruutveckling.

"Volvo är en branschledande aktör när det gäller självkörande bilar och elektrifiering och inte minst den självklara ledaren när det gäller säkerhet. Vi har stora ambitioner att inte bara behålla utan också utöka den ledningen, så vi måste se till att vi lockar till oss de bästa ingenjörerna på marknaden. Den nya rekryteringskampanjen är del av den strategin", säger Peter Mertens på Volvo Cars FoU-avdelning.

LÄS ÄVEN: Han har redan 22 Billboardettor och 2 miljarder på banken - snart kan Max Martin bli Sveriges rikaste musiker


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST