Fotograf: NuTonomy Press

Uber och Volvo har lanserat planer på självkörande taxibilar - men här är startupen som hinner före

De förarlösa taxibilarna börjar rulla idag.

Startupen NuTonomy ligger steget före Uber med att lansera självkörande taxibilar. Med start på torsdagen ska företagets taxibilar börja plocka upp passagerare i Singapore, men det är än så länge begränsat till ett mindre område.

Uber avslöjade nyligen att man inom några veckor ska göra liknande tester med självkörande Volvo-bilar i Pittsburg. För NuTonomys del så rör det sig initialt om sex bilar men det ska utökas till runt ett dussin vid årsskiftet. Till en början med kommer en ingenjör från företaget sitta med i bilen för att övervaka och ha möjlighet att ta över kontrollen.

Målet för NuTonomy är att ha en hel flotta med självkörande taxibilar i Singapore 2018, något som skulle hjälpa till att dra ner antalet bilar på vägarna. NuTonomy använder sig av modifierade Renault Zoe och Mitsubishi i-MiEV och testet sker i affärsdistriktet One North med utvalda passagerare som bjuds in till tjänsten.

NuTonomy, vars affärsidé har sin bakgrund i forskning på väl ansedda MIT, drog in 3,6 miljoner dollar genom en såddrunda i januari följt av 16 miljoner dollar i maj.

LÄS ÄVEN: Ubers nya självkörande Volvobilar tar upp kampen mot Tesla


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST