Fotograf: TT / Paul Sancya

Starkare, snabbare och längre räckvidd - här är Teslas nya uppgraderingar

Företaget har presenterat nya uppgraderingar - blir den tredje snabbast accelererande bilen i världen.

Tesla Motors presenterade igår nya versioner av Model X och Model S som nu ska kunna köra en längre sträcka innan batteriet behöver laddas. Dessutom har bilarna fått ett förbättrat "Ludicrous"-läge som gör Tesla till den tredje snabbast accelererande bilen i världen, och den snabbast accelererande som finns att köpa ny.

Den nya valmöjligheten med ett batteri på 100 kWh innebär att Model S P100D får en längre räckvidd på 315 miles, motsvarande mer än 500 kilometer, per laddning. Det blir första gången som en elbil klarar av att köra över 300 miles (483 km) per laddning.

Det större batteriet, som även går att få i Model X, "gör världens snabbaste SUV ännu snabbare", skriver Tesla i pressmeddelandet.

Model X P100D ska kunna gå från 0 till 100 km/timme på endast 2,9 sekunder. En laddning ska dessutom räcka till att köra en sträcka på 289 miles.

Företaget nämner även den nya och billigare modellen - Model 3 - som fortfarande inte finns på marknaden, och menar att försäljningen av de dyrare bilarna hjälper till att finansiera utvecklingen av nästa modell.

"P100D Ludicrous är uppenbarligen en dyr bil, vill vi understryka att varje försäljning hjälper till att betala för den mindre och billigare Tesla Model 3 som är under utveckling", skriver företaget.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.