Dyraste lägenheten - Fredrik Eklund slår säljrekord i New York med nybyggt penthouse

Den nybyggda våningen har ett kvadratmeterpris på över 300 000 kronor.

Fastighetsmäklaren Fredrik Eklund, även känd från realityprogrammet Million Dollar Listing, har slagit prisrekord i New Yorks finansdistrikt. Det är ett penthouse på adressen 5 Beekman Street som sålts för nära 12 miljoner dollar (ca 100 miljoner kronor) - långt över senaste rekordet, skriver The Real Deal.

Bostaden, som fortfarande inte är färdigbyggd, lades ut första gången förra året. Då var priset satt till 15,25 miljoner dollar, men penthouset blev inte sålt, och fick plockas bort från marknaden.

Men nu har det alltså blivit sålt för en summa som enligt Eklund ligger "väldigt, väldigt, väldigt nära" det nya angivna utgångspriset på 11,995 miljoner dollar.

LÄS ÄVEN: Sveriges dyraste lägenhet - så kommer 31-årige superentreprenören leva

5 Beekman köptes 2012 av byggentreprenörerna GFI Development Company och GB Lodging för 64 miljoner dollar. Skyskrapan har sedan dess byggts om för att husera hotellet Beekman Hotel, samt ett antal lägenheter.

Eklunds rekordlägenhet är på 330 kvadratmeter, har nästan fem meter i takhöjd, eldstad, utsikt åt alla väderstreck och täcker hela femtionde våningen i det 68 våningar höga huset. Med en prislapp på nära 11,995 miljoner dollar innebär det att kvadratmeterpriset ligger strax under 305 500 kronor.

Det senaste säljrekordet för en lägenhet i finansdistriktet sattes 2007 för ett penthouse på 120 Nassau Street, och priset låg på 6,57 miljoner - över 5,4 miljoner dollar (45 miljoner kronor) lägre än Eklunds nya rekord.

LÄS ÄVEN: Sluta drömma om en "bostadskarriär" - det är över nu


Kalendarium

För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.