Fotograf: Apple

Apples jakt på Samsung - så ska nästa Iphone härma konkurrenten

Nästa Iphone väntas bli ännu mer lik en Android-telefon.

Apple har tagit fram tre nya iPhones där en av telefonerna likt Samsung kommer att ha böjd display över kanterna. Lansering väntas nästa år. Det skriver den japanska affärstidningen Nikkei och hänvisar till källor. 

Enligt källan kommer bolaget att släppa en telefon som är 4,7 tum och en som är 5,5 tum stor. Premiumtelefonen kan vara antingen 5,5 tum eller större. Det är också premiumtelefonen som kommer att ha en välvd skärm, i likhet med Samsungs topptelefoner. 

Apple är under press att komma med nya innovationer på den hårt konkurrensutsatta telefonmarknaden. Än så länge är det bara Samsung som erbjuder en böjd OLED-skärm.


Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.