Fotograf: Pexels

Musikgiganten tar upp kampen om lyssnarna med Spotify och Apple

Konkurrensen om musiklyssnarna ökar, när företaget lanserar en ny streamingtjänst.

Amerikanska radiotjänsten Pandora Media kan komma att ta upp kampen med svenska Spotify och Apple Music. Företaget kan nästa månad komma att lansera två betaltjänster för strömmande musik. Det skriver affärstidningen Wall Street Journal och hänvisar till källor.

Pandora skall enligt tidningens källor vara nära att teckna avtal med stora skivbolag. Avtalet skall gälla såväl USA som internationella marknader. Avtalen skall dock inte vara undertecknade.

Pandora har funnits i 16 år och bolaget har inte behövt ha avtal med skivbolagen då lyssnarna inte kunnat att välja specifika låtar att lyssna på, skriver Wall Street Journal. Tjänsten har också endast varit tillgänglig i USA, Australien och Nya Zeeland. Enligt källorna planerar Pandora att lansera tjänsten först i USA och i andra engelskspråkiga länder.

Pandora har idag 80 miljoner användare. Det stora flertalet använder sig av företagets gratistjänst.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST