Maria Eklind

Bankens bästa bolånetips: Bind inte räntan

Räntorna kommer gå upp, enligt bankens prognoser, men inte förrän 2018 kommer en märkbar förändring ske.

Räntorna har legat på bottennivåer ett tag nu, men en ränteuppgång är inte att vänta än på ett tag. Detta skriver SBAB i ett pressmeddelande.

Det finns en viss sannolikhet för att boräntorna skulle kunna gå ned något ytterligare den närmaste tiden. Sedan bör de börja vända uppåt under nästa år. Den rörliga boräntan bör dock inte börja stiga mer märkbart förrän under 2018.

Ränteutsikterna innebär att riktigt långa räntebindningstider är att föredra. Det är dock ännu lönsammare att avvakta med att binda boräntan till senare i år eller nästa år, menar SBAB.

LÄS ÄVEN: Här är techbolagen alla slåss om att få jobba på

Enligt företagets prognoser så väger det ganska jämnt mellan olika räntebindningstider. För den som vill undvika oväntade och obehagliga ränteuppgångar, så kan bunden ränta vara värd att överväga.

Om man däremot har marginaler och inte har problem med att ta vissa ekonomiska risker kan det vara väl värt att välja rörlig boränta i dagsläget. Om utvecklingen följer prognoserna så kommer det att uppstå mer fördelaktiga tillfällen att binda bolåneräntan senare under 2016 eller 2017.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST