Fotograf: Flickr

Arianna Huffington lämnar Huffington Post - ska satsa på startup

Journalisten Arianna Huffington har beslutat sig för att satsa lämna Huffington Post och satsa helhjärtat på sin startup.

Arianna Huffington kommer enligt Wall Street Journal att lämna Huffington Post inom några veckor och i stället fokusera på en startup inom hälsa och välbefinnande. Huffington var en av medgrundarna till sajten för elva år sedan och har lyckats bygga upp det till en av de största aktörerna inom digital media i USA.

Tidigare var planen att Arianna skulle sitta kvar som chefredaktör fram till slutet av 2019, men efter att hennes nya startup, Thrive Global, i förra veckan säkrade finansiering har det blivit tydligt att hon inte längre kan ansvara för Huffington Post.

"Jag trodde verkligen att jag skulle klara av att hinna med båda jobben, men i takt med att vi växte insåg jag att startupen krävde all min uppmärksamhet", sade Huffington i en intervju. Vidare sade hon att det är viktigt att veta när en dörr stängs och när en annan öpnnas och att hon kände att det tillfället kommit nu.

Huffington Post förvärvades av AOL 2011 för 315 miljoner dollar. I våras rapporterade Recode att AOL förhandlat om att knoppa av sajten och bland annat tyska Axel Springer nämndes som en potentiell köpare.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.