Fotograf: Beni Krausz

Apple slår tillbaka - avvisar anklagelserna

Apple avvisar de anklagelser som de ryska konkurrensmyndigheterna lagt fram mot bolaget.

Apple avvisar på tisdagen de anklagelser som konkurrensmyndigheterna i Ryssland lagt fram om att bolaget medvetet styrt priserna på iPhone. Den amerikanska teknikjätten menar att återförsäljarna fritt kan sätta sina egna priser.

Enligt en kommentar från Apple ska bolaget inte heller ha försökt påverka vilket pris butikerna tar ut för telefonerna.

- Återförsäljarna sätter sina egna priser för Apple-produkter de säljer i Ryssland och runt om i världen, uppger bolagets pressavdelning till Reuters.

Under gårdagen framkom att den ryska konkurrensmyndigheten inlett en undersökning av Apples och dess prissättning. Utöver en rad olika dotterbolag till Apple involverar undersökningen även 16 återförsäljare i landet som misstänks ha sålt iPhone 6 till ett fixerat pris.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST