Fotograf: Beni Krausz

Apple slår tillbaka - avvisar anklagelserna

Apple avvisar de anklagelser som de ryska konkurrensmyndigheterna lagt fram mot bolaget.

Apple avvisar på tisdagen de anklagelser som konkurrensmyndigheterna i Ryssland lagt fram om att bolaget medvetet styrt priserna på iPhone. Den amerikanska teknikjätten menar att återförsäljarna fritt kan sätta sina egna priser.

Enligt en kommentar från Apple ska bolaget inte heller ha försökt påverka vilket pris butikerna tar ut för telefonerna.

- Återförsäljarna sätter sina egna priser för Apple-produkter de säljer i Ryssland och runt om i världen, uppger bolagets pressavdelning till Reuters.

Under gårdagen framkom att den ryska konkurrensmyndigheten inlett en undersökning av Apples och dess prissättning. Utöver en rad olika dotterbolag till Apple involverar undersökningen även 16 återförsäljare i landet som misstänks ha sålt iPhone 6 till ett fixerat pris.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.