Fotograf: YouTube

Amerikanskt VR-bolag satsar stort - tar in över en halv miljard

Investeringar inom VR fortsätter komma på löpande band.

En grupp asiatiska teknikbolag har tillsammans med investeringsfonder gått in med 80 miljoner dollar i NextVR i samband med bolagets andra kapitalrunda. Detta motsvarar ungefär 680 miljoner kronor. Bolaget möjliggör livesändning av bland annat konserter i virtuell verklighet, skriver Wall Street Journal.

- I USA är vi imponerade av VR, men i Kina är de ännu mer imponerade, sa ordförande för NextVR Brad Allen.

Knappt ett tiotal investerare stod bakom investeringen, där det mest välkända är det japanska internetkonglomeratet Softbank.

- Smarta kinesiska pengar vill ha tidig åtkomst till de bästa bolagen inom VR-branschen för att i sin tur kunna driva trenden i hemlandet, sa Michael Yang, chef för Comcast Ventures som även de är en investerare.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.