Fotograf: TT

Succén för Pokémon Go - dragit in över en miljard första månaden

Det blev en succélansering för Pokémon Go när spelet släpptes och nu kommer uppgifter om att spelet dragit in mer än en miljard kronor under första månaden.

Pokemon Go har varit en succé sedan lanseringen. Under den första månaden har spelet globalt dragit in 200 miljoner dollar i nettointäkter på App Store och Google Play. Det visar statistik som analysfirman Sensor Tower tagit fram, enligt CNBC.

Intäkterna ska ha tagit fart rejält i samband med att spelet lanserades i Japan den 22 juli. Intäktssiffran kan även jämföras med Supercell's Clash Royale som släpptes i början av mars och drog in strax under 125 miljoner dollar under de första trettio dagarna.

Pokemon Go är gratis att ladda ner men i likhet med många andra spel erbjuds köp inne i appen. Spelet är framtaget av företaget Niantic medan Nintendo ligger bakom själva varumärket Pokemon. 

Förra månaden sade Nintendo att Pokemon Go kommer att ha en begränsad påverkan på vinsten och företaget förtydligade då att man inte skapat eller äger själva spelet. Däremot kontrollerar Nintendo 32 procent av The Pokemon Company och kommer därmed få del av licensintäkter, samtidigt som man äger en liten del av Niantic.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant