Fotograf: YouTube

Trots miljontals nedladdningar - svenska DJ-appen fortsätter gå med miljonförlust

DJ-appen Pacemaker har det fortsatt tufft med finanserna trots appens popularitet.

Breakit har i en artikel tagit upp den svenska DJ-appen Pacemaker som 2015 prisades av Apple som en av det årets bästa iPhone-appar. Det året tog man även 8,7 miljoner in kronor i riskkapital. 

Idén med appen är att användarna på ett enkelt sätt ska kunna agera DJ:s. Hittills har appen visat sig populär, antalet nedladdningar uppgår än så länge till 3,5 miljoner.

Trots det går bolaget med förlust. Det senaste året visade man upp en nettoomsättning på ungefär en miljon samtidigt som resultatet slutade på minus 6,7 miljoner.

2014 var omsättningen något liknande samtidigt som resultatet visade minus 3 miljoner kronor.

Uppenbarligen är omsättningen någonting som måste öka om bolaget ska överleva på sikt. 

”Vi har en extrem blygsam omsättning idag, men vi kommer att släppa lite nya grejer i höst. Just nu är vårt fokus egentligen bara att skala användarbasen”, säger Jonas Norbergs, grundare och vd.

För tillfället finns Spotify integrerat i appen vilket innebär att användarna kan mixtra som de vill med Spotifys ljudbibliotek. Däremot saknas ett liknande samarbete med Apple Music vilket enligt Norberg leder till att man går miste om många potentiella kunder.

Kunder som är välbehövliga om affärsmodellen med att sälja tilläggsfunktioner i appen ska bli fruktsam.

Norberg är osäker på hur länge bolaget kan fortsätta utan att få snurr på omsättningen, men säger till Breakit att de hoppas kunna få fart på intäkterna till nästa år.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.