Fotograf: Flickr

Apples internstudie: Kvinnor och män tjänar lika mycket

I Apples senaste mångfaldsrapport skriver de att män och kvinnor som arbetar för Apple i USA i stort sett tjänar lika mycket. Detsamma gäller för underrepresenterade minoritetsgrupper.

Apple har släppt sin senaste mångfaldsrapport i vilken bolaget skriver att man har gjort framsteg när det kommer till att anställa fler kvinnor och underrepresenterade minoritetsgrupper. Man har också sett till att dessa grupper tjänar lika mycket som vita manliga anställda, skriver The Verge.

Den sista meningen bygger på uttalanden från vd Tim Cook i februari som uppgav att en internstudie visade att kvinnorna i Apple tjänade 99,6 cent i förhållande till en dollar för männen. För underrepresenterade minoritetsgrupper låg siffran på 99,7 cent per dollar för vita män. Silicon Valley-jätten verkar sedan dess ha lagt i ännu en växel, vilket man delvis tvingats till med tanke på Facebooks och Microsofts påståenden från i april om att kvinnorna och männen i de båda bolagen har lika höga löner, skriver tekniksajten.

”Om ett gap existerar så kommer vi att ta itu med det. Och vi kommer att fortsätta vårt arbete med att se till att vi upprätthåller lika höga löner. Vi har nått det i USA för liknande roller och prestationer”, skrev Apple i rapporten.

Apple har bortsett från satsningen på rättvis lönebetalning alltså även som i inledningen omnämnts höjt den procentuella andelen i antalet nyrekryteringar av kvinnor och underrepresenterade minoritetsgrupper. 

För kvinnor har siffran höjts från 31 procent för två år sedan till 37 procent under 2016. De underrepresenterade minoritetsgrupperna har under samma period sett sin procentuella andel stiga från 21 procent till 27 procent. 

Apple inkluderar i den sistnämnda gruppen personer som är färgade, hispanics, ursprungsindianer, personer från Hawaii och andra Stillahavsbor.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. FN-rapport: Marknadskrafterna dödar planeten – dags för nytt ekonomiskt system
  2. Klimatexperten: ”Vi måste börja förbereda oss på att vår civilisation kommer att gå under”
  3. Millennials flockas till cannabisaktier – nu kommer hajpen till Norden
  4. Här är Nordens 10 hetaste aktier just nu
  5. Googles superfuturist Ray Kurzweil: Minimera riskerna i ditt liv de närmaste 10 åren så har du en god chans till ett evigt liv
  1. FN-rapport: Marknadskrafterna dödar planeten – dags för nytt ekonomiskt system
  2. Klimatexperten: ”Vi måste börja förbereda oss på att vår civilisation kommer att gå under”
  3. Proffsens svarta lista: 5 aktier du borde sälja innan alla andra gör det
  4. Topp 10: Aktierna med starkast köpsignaler just nu
  5. Coca-Colas nya recept för att få fart på försäljningen – cannabis

För dig som prenumerant