Konkurrentens plan för att slå Uber: Ta in en miljard dollar

Uber kan få det svårt med etableringen i Asien efter misslyckandet i Kina. Samgåendet med Didi har gett en av konkurrenterna luft under vingarna.

Sydostasien-baserade taxiappbolaget Grab uppges stå redo att fylla på kassan genom en ny finansieringsrunda. Bolaget siktar på att dra in cirka en miljard dollar från bland annat sektorkollegan Didi och japanska telekomjätten SoftBank, säger källor med insyn i frågan. Det skriver Wall Street Journal.

Grab uppges ha fått ny luft under vingarna efter att Uber gett upp sitt etableringsförsök i Kina. Den amerikanska aktören valde för några dagar sedan att slå samman sin landsverksamhet med ettan i Kina, Didi Chuxing, i utbyte mot 20 procent av aktierna i bolaget. Grab, som står för mer än hälften av alla åkturer i Sydostasien, hoppas nu på samma sätt kunna avfärda Uber i sin egen region, och det med hjälp av färskt kapital.

LÄS MER: Tufft för Uber - ytterligare en stat väntas stänga ned verksamheten

”Uber har förlorat en gång, och vi kommer att göra så att de förlorar igen. Didis framgång förstärker vad vi har trott hela tiden, att lokala aktörer kan slå Uber i sin egen bakgård”, skrev Grabs vd Anthony Tan i ett mail till anställda under veckan.

Källor uppger att Grab inte ligger på latsidan med finansieringen utan förväntas redan under denna vecka säkra 600 miljoner dollar. Pengarna vill bolaget använda för att bredda verksamheten till att inkludera även mobila betalningar och leveranser.

En talesman för Grab har avböjt att kommentera uppgifterna.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST