Oscarsbelönade regissören går emot Hollywood - skulle rösta på Trump

Den kända regissören och skådespelaren skulle välja Trump framför Clinton om valet var idag.

Clint Eastwood förklarar i en intervju med den amerikanska herrtidningen, Esquire, att om det hade varit val idag så hade han lagt sin röst på Trump.

Anledningen är att han tröttnat på dagens politiskt korrekta samhällsklimat. 

"Jag tror att Trump är inne på något. Folk blir anklagade för att vara rasister och alla möjliga saker. När jag växte upp var inte de här sakerna rasistiska", säger Eastwood i intervjun.

Enligt Eastwood var det en av anledningarna till att han gjorde filmen "Gran Torino", en film som handlar om en folkilsken krigsveteran som har svårt att acceptera det moderna USA.

Eastwood poängterar i intervjun att han inte har tagit saktiv ställning för någon av kandidaterna men om det var val idag skulle han rösta på Trump.

"Han säger det han tänker på, ibland är det inte alltid så bra, men jag kan förstå varifrån han kommer, men jag håller inte alltid med honom."

Att Eastwod inte har mycket till övers för Hillarys politik märks. Han är inte nöjd med den nuvarande politiska väg som Obama har stakat ut, en väg som Clinton sagt att hon ska fortsätta följa.

Så länge som Hillary tänker fortsätta med Obamas politik är det därmed otänkbart för Eastwood att lägga en röst på henne, även fast han säger att det är tufft beslut som ska fattas.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.