Före detta YouTube-chef ska få Netflix att växa

Tidigare YouTube-chefen, Gaurav Pradhan, som varit YouTubes ansvarige för produktrelationer i Indien och Sydostasien ska nu leda Netflix tillväxt i Asien.

Netflix vill växa verksamheten i Asien och väljer därför att rekrytera den tidigare YouTube-chefen Gaurav Pradhan, skriver Tech in Asia.

Gaurav Pradhan var under sin tid som verksam hos YouTube ansvarig för produktrelationer i Indien och Sydostasien. Hans meritlista inkluderar också en Yahoo-anställning i Indien. 

Enligt Netflix kommer Gaurav Pradhan att vara baserad i Singapore. Därifrån kommer han att basa över affärsutvecklingen för Netflix i Indien, Malaysia, Filippinerna, Thailand, Vietnam och Indonesien. 

Det sistnämnda landet lär sannolikt bli svårast att navigera i. Netflix fick i januari sin streamingtjänst spärrad av Indonesiens största teleoperatör IndoTelko på grund av stötande material. I Netflix utbud ska det enligt uppgift ha förekommit våldsamt och pornografiskt innehåll i vissa delar av materialet. Den indonesiska regeringen har tidigare ställt krav på Netflix att rätta sig efter nationella regler och lagar gällande skatter och att ha inhemska anställda.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST