Investmentbanken: Kan inte hitta några synergier i Teslas uppköp av solenergibolaget

Schweiziska UBS har svårt att finna några synergier i affären mellan Tesla och SolarCity.

I ett marknadsbrev skriver investmentbankens analytiker Julien Dumoulin-Smith att det beror på att detaljerna kring affären är förvånansvärt få. De upplysningar som har presenterats gör det svårt att kunna urskilja synergierna från tidigare aviserade kostnadsbesparingar, skriver Julien Dumoulin-Smith.

UBS ställer sig frågande till om inte affären också har kommit något för tidigt. Man pekar på att branschen för solenergi befinner sig i ett tidigt stadium och att sannolikheten för att ett budkrig på SolarCity bryter ut därför knappast är troligt.

Tesla meddelade för två dagar sedan att bolaget skulle förvärva SolarCity i en affär 2,6 miljarder dollar. SolarCity kommer att bli ett helägt dotterbolag till Tesla. 

UBS har en fortsatt säljrekommendation på Tesla. Riktkursen är satt till 160 dollar. Aktien stängde igår på 227 dollar.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST