Fotograf: Rick Bowmer

Bitcoin rasar efter hackerattack - knappt 120 000 bitcoins försvunna

En av de mest populära börserna för Bitcoin-handel har utsatts för stöld, priset på bitcoin har sedan nyheten rasat med 17 procent.

Bitfinex, som är en av de mest populära börserna för handel med kryptovalutan Bitcoin, har blivit föremål för en rejäl hackerattack. 

Bolaget uppger i ett blogginlägg att stöld av valutan har förekommit men nämner inga siffror. En av de anställda har dock valt att gå ut och bekräfta beloppet till nyhetsportalen Reddit. Enligt uppgift ska det handla om strax under 120.000 bitcoins som är försvunna, rapporterar Techcrunch.

Baserat på den senaste veckans handelskurs för Bitcoin på 650 dollar handlar det alltså om 77 miljoner dollar som saknas. Nyheten om attacken och rädsla för eventuella intrång även på andra handelsplatser fick den virtuella valutan att rasa med nästan 20 procent. Den handlas nu till runt 540 dollar per bitcoin.

Bitfinex, som har valt att stoppa all handel samt insättningar och uttag, sade att man håller på att utreda intrånget för att kunna fastställa vad som hände.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.