Fotograf: Press

Ny smäll för jätten - nästan all bilförsäljning stoppas

Smällarna fortsätter komma en efter en sedan utsläppsskandalen.

Sydkorea har förbjudit försäljningen av nästan samtliga Volkswagen-fordon i landet. Totalt har 80 modeller som säljs av den tyska fordonsjätten och premiumvarumärket Audi fått sina certifikat indragna på grund av dieselutsläppen. 

Det nya förbudet omfattar 83.000 bilar i Sydkorea, skriver Wall Street Journal.

Utöver försäljningsstoppet har man också valt att tilldela Volkswagen en bötessumma på 16,3 miljoner dollar. Det beror på att bolaget enligt uppgift ska ha fabricerat dokument för att erhålla certifikat. Volkswagen valde förra månaden att stoppa försäljningen av egna fordon där frågetecken kring certifieringen hade lyfts fram. 

Volkswagen har inte hunnit ge kommenterar på det senaste förbudet.

Volkswagen har sålt cirka 310.000 fordon i Sydkorea under det senaste decenniet. Många av bolagets modeller tillhör bland de mest populära importerade bilarna.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.