Fotograf: Pexels

Hyllade svenska startupen imploderar - skär bort 75 procent av tjänsterna

Den inledande succén kom av sig för kamerabolaget.

Den svenska startupen Narrative fick en grym start tack vare en framgångsrik kampanj på crowdfunding-sidan Kickstarter 2012. Utöver pengarna de fick in från Kickstarter lyckades de få in 90 miljoner kronor för att producera deras minikamera.

Kameran är designad för att bäras på kroppen och tar två bilder per minut.

För tillfället ser det ändå dystert ut för Narrative. Tidigare den här sommaren avslöjade Dagens Industri att representanter för riskkapitalsbolagen Khosla Ventures och True Ventures hade lämnat Narratives styrelse.

Dagens Industri rapporterade idag om att Narrative, som har ansökt om rekonstruktion, har fryst lönerna och avser att endast behålla 10 anställda. Det är en kraftig nedgång från toppen på 39 anställda.

MISSA INTE: Svenska prylen ska få dig att leva i stunden

I samband med nyheten om rekonstruktionen sade grundaren och vd:n Martin Källström till Dagens Industri att marknaden för tillfället är tuff för hårdvaru-startups.

De akuta finansieringsproblemen för Narrative har blivit lösta tack vare hjälp från investmentbolaget Front Office och Almi, som är en investeringsfirma backad av regeringen.

Finansieringbeloppet uppgår till 1,5 miljoner och nästa år planerar Narrative för en emission som ska uppgå till 14 miljoner.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.