Höjdarna går inte ihop - Warren Buffett till attack på Trump

Warren Buffett gick under en stödkampanj till hårt angrepp mot Donald Trump.

Finansmannen Warren Buffett valde under en stödkampanj för Hillary Clinton på måndagen att utmana Donald Trump. Han uppmanade bland annat Trump att offentliggöra sina deklarationer och ställde sig också kritisk till hur Trump hade kommenterat familjen Khans framträdande under det demokratiska partikonventet, rapporterar NBC News.

Familjen Khan är muslimer och sade under konventet hur de hade förlorat sin son under tjänstgöring i den amerikanska armén i Irak. Donald Trump, som tidigare sagt sig vilja införa tillfälligt inreseförbud för muslimer, valde att kommentera deras framträdande med att rikta kritik mot hur Khans fru inte hade tillåtits att prata och gick därefter in på att jämföra förlusten av deras son med sin egna uppoffring.

”Hur i hela världen kan du bemöta ett par föräldrar som har förlorat en son och talade om uppoffring för att du byggde en massa byggnader? Jag frågar Donald Trump, har du ingen känsla av anständighet sir?”, sade Warren Buffett.

Warren Buffett är en av de mest profilerade näringslivspersonerna i USA som valt att ta ställning för Hillary Clinton. Tidigare i veckan fick den demokratiska kandidaten också stöd från den tidigare borgmästaren för New York, Mike Bloomberg, och den välkände investeraren Mark Cuban.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Flygbolag går i konkurs – svenska flygplatser drabbade när alla avgångar ställs in
  2. Oscar Properties smög ut vinstvarning i fredags – nu faller aktien fritt på börsen
  3. De flåsar Tesla i nacken – här är elbilarna som är redo att köra om
  4. Nya skräcksiffror över bopriser – visar svagaste januarimånaden någonsin i Valueguards historik
  5. Hon blir Handelsbankens första kvinnliga vd
  1. Börsens 10 billigaste aktier – varav en har uppsida på 70%, enligt proffsen
  2. De flåsar Tesla i nacken – här är elbilarna som är redo att köra om
  3. Flygbolag går i konkurs – svenska flygplatser drabbade när alla avgångar ställs in
  4. SBAB: Räkna med att din bostad tappar i värde fram till 2022 – men kraschen uteblir
  5. FBI-agenten som fällde ”Wolf of Wall Street”: Verkligheten är mycket värre än i filmen

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.