Höjdarna går inte ihop - Warren Buffett till attack på Trump

Warren Buffett gick under en stödkampanj till hårt angrepp mot Donald Trump.

Finansmannen Warren Buffett valde under en stödkampanj för Hillary Clinton på måndagen att utmana Donald Trump. Han uppmanade bland annat Trump att offentliggöra sina deklarationer och ställde sig också kritisk till hur Trump hade kommenterat familjen Khans framträdande under det demokratiska partikonventet, rapporterar NBC News.

Familjen Khan är muslimer och sade under konventet hur de hade förlorat sin son under tjänstgöring i den amerikanska armén i Irak. Donald Trump, som tidigare sagt sig vilja införa tillfälligt inreseförbud för muslimer, valde att kommentera deras framträdande med att rikta kritik mot hur Khans fru inte hade tillåtits att prata och gick därefter in på att jämföra förlusten av deras son med sin egna uppoffring.

”Hur i hela världen kan du bemöta ett par föräldrar som har förlorat en son och talade om uppoffring för att du byggde en massa byggnader? Jag frågar Donald Trump, har du ingen känsla av anständighet sir?”, sade Warren Buffett.

Warren Buffett är en av de mest profilerade näringslivspersonerna i USA som valt att ta ställning för Hillary Clinton. Tidigare i veckan fick den demokratiska kandidaten också stöd från den tidigare borgmästaren för New York, Mike Bloomberg, och den välkände investeraren Mark Cuban.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. FN-rapport: Marknadskrafterna dödar planeten – dags för nytt ekonomiskt system
  2. Googles superfuturist Ray Kurzweil: Minimera riskerna i ditt liv de närmaste 10 åren så har du en god chans till ett evigt liv
  3. Klimatexperten: ”Vi måste börja förbereda oss på att vår civilisation kommer att gå under”
  4. Här är Nordens 10 hetaste aktier just nu
  5. Färsk undersökning: 2 av 3 unga svenskar känner inte till den viktigaste principen för att få pengar att växa
  1. FN-rapport: Marknadskrafterna dödar planeten – dags för nytt ekonomiskt system
  2. Klimatexperten: ”Vi måste börja förbereda oss på att vår civilisation kommer att gå under”
  3. Proffsens svarta lista: 5 aktier du borde sälja innan alla andra gör det
  4. Coca-Colas nya recept för att få fart på försäljningen – cannabis
  5. Största kursrallyt på två decennier: Så kommenterar proffsen H&M:s uppvisning

För dig som prenumerant