Näringslivstoppen ska rådge USA i försvarsfrågor

Han gör bland annat tech-chefer och astrofysikern Neil deGrasse sällskap. 

Amazons vd och världens tredje rikaste man, Jeff Bezos, har fått en plats i Defense Innovation Advisory Board, som består av en bland annat tech-chefer och ska ge den amerikanska regeringen råd kring innovation. Det rapporterar Cnet.

LÄS ÄVEN: Amazon testar drönarleveranser - i samarbete med regeringen

USA:s försvarsminister Ash Carter skapade i mars gruppen som leds av Eric Schmidt, styrelseordförande för Googles moderbolag Alphabet. Andra teknikrelaterade gruppmedlemmar är Linkedins medgrundare Reid Hoffman, Instagrams operativa chef Marne Levine och Code for America-grundaren Jennifer Pahlka.

I samband med utnämnandet av Bezos tog även den populäre astrofysikern Neil deGrasse Tyson plats i rådgivargruppen.

LÄS ÄVEN: 100 miljoner gånger snabbare - nu kommer kvantdatorerna

Utöver Amazon är Bezos även aktiv med rymdbolaget Blue Origin som arbetar med att ta fram rymdraketer som går att återanvända.

Gruppen kommer under sommaren arbeta med att ta fram initiala rekommendationer som ska presenteras för försvarsministern i oktober.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.