Fotograf: Press

Därför tar McDonalds bort ingrediensen

McDonalds hälsosatsning medför att de plockar bort en ingrediens.

McDonalds meddelar att bolagets senaste hälsosatsning i USA kommer att avse ersättning av glukossirapen i hamburgerbrödet med socker. Åtgärden kommer att leda till förändringar i ungefär hälften av den befintliga menyn med fler justeringar att vänta, uppgav Mike Andres, bolagets direktör i USA, till reportrar. Det skriver Reuters.

Huruvida bytet av ingrediens i brödet verkligen är ett steg i riktning mot en mer hälsomedveten satsning går att undra. Den amerikanska livsmedelsmyndigheten, FDA, har sagt sig vara omedvetna om eventuella skillnader i matsäkerheten för produkter som innehåller lika stora mängder av glukossirap och socker, tillägger nyhetsbyrån.

Bortsett från borttagandet av glukossirapen sade McDonalds också att man ligger före i schemat vad gäller att sluta köpa in kyckling som har fötts upp med antibiotika. McDonalds har tidigare sagt att man ska sluta handla kycklingarna från sina leverantörer Tyson Foods och Keystone Foods senast mars 2017.

Hälsoexperter har tidigare höjt ett varningens finger för att överanvändningen av antibiotika kan minska deras effektivitet i kampen mot sjukdomar hos människor.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST