Fotograf: Wikimedia

Därför kan Apple komma att slippa betala skadestånd till patenttrollet

Domen mot Apple kan ändras.

Apple ser ut att slippa behöva betala 625 miljoner dollar i skadestånd till VirnetX, ett bolag som anklagat Silicon Valley-jätten för att ha inkräktat på dess patent gällande VPN-teknik och även den bakomliggande tekniken till FaceTime och iMessage. Det rapporterar Engadget.

En federal domare har begärt en omprövning av det tidigare beslutet. Bakgrunden är VirnetX:s hänvisningar under domstolsprocessen till en tidigare rättstvist med Apple från 2012. 

Bolaget valde att påpeka att Apple körde med samma försvarsargument även då men att juryn trots det valde att ge VirnetX rätt. Den federala domaren anser att den sortens uttalanden kan ha spelat en roll i hur juryn i det senaste fallet valt att rösta.

Som ett resultat kommer nu två nya rättegångar att hållas med den första schemalagd att börja 26 september. VirnetX-aktien rasade med 44,6 procent under måndagen.

VirnetX är ett så kallad patenttroll, det vill säga ett bolag som i stort sett har som enda affärsidé att tjäna pengar genom att stämma andra företag för patentintrång. Bolaget använder sällan patenten till att framställa egna produkter.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST