"Inte 10, 20 eller 30, fler, över 100" - startups flyr London efter brexit

I tumultet efter brexit är det många startups som överväger att dissa London för den tyska huvudstaden. 

"Keep calm and move to Berlin". Det är budskapet tyskt kapital har till alla lovande tech-startups i London. Och de tycks ta orden på allvar. Över 100 startups i London överväger en flytt till Berlin, uppger den politiska ledningen i den tyska huvudstaden.

LÄS ÄVEN: Skippa köerna med biometri - här är startupen som gör det möjligt

"Inte 10 eller 20 eller 30, fler, över 100", sa Cornelia Yzer, Berlins kommunalråd med ansvar för ekonomi, tekologi och forskning till International Business Times om hur många startups från London som har kontaktat staden och är intresserade av att flytta. 

Yzer var i den brittiska huvudstaden under konferensen London Fintech Week för att marknadsföra Berlin som det bästa alternativet för startups efter Brexit. Med billigare kontorshyror och utlovat stöd från staden försöker hon locka de brittiska bolagen. The Independent uppger att Yzer skickat hundratals brev till olika London-baserade företag i syfte att locka dem till Berlin i tumultet efter brexit.  

LÄS ÄVEN: Veganskt 'forskningsmirakel' för 690 miljoner ska smaka precis som kött

Förra året meddelade Ernst & Young att 2 miljarder euro investerats av riskkapitalbolag i startups i Berlin, vilket är mer än i London.

"Berlin är en 'boom-stad' för företag som satsar på fintech, e-handel och mobilappar, massor av internationella företag kommer till staden, öppnar inkubatorer, acceleratorer, digitala enheter - allt för att samarbeta med Berlins startup-värld.", säger Cornelia Yzer. 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST