Apple ett steg närmare bilen - tidigare toppchef i spetsen för "Project Titan"

Bob Mansfield tar över Apples omsusade bilprojekt. 

Apple har anlitat en tidigare väl ansedd chef för att hjälpa till med bolagets projekt inom bilar som går under kodnamnet Project Titan. Det uppger källor till Wall Street Journal.

När fokus för bilteknologi skiftar allt mer från den interna förbränningsmotorn till mjukvara, övergripande vision och batteriteknik, öppnar det upp för företag som Apple - som har år av erfarenhet i att bygga högteknologiska produkter. Apples vd Tim Cook har sagt att "branschen kommer att genomgå en massiv förrändring". Han ser stora möjligheter i att den omsusade tekniken som tillåter bilar att köra av sig själva. 

LÄS ÄVEN: Tesla går in i fas två - med ellastbilar, solcellstak och bilpooler

Bob Mansfield som nu ska arbeta med Apples hemlighetsfulla projekt kring ett självkörande fordon har tidigare varit delaktig i att släppa flera av teknikjättens produkter. Han ledde bland annat teknikutvecklingen av MacBook Air, iMac och iPad.

Mansfield började på Apple redan 1999 och ansågs vara en av toppcheferna under tidigare vd:n Steve Jobs. Sedan 2013 har han dock mer haft en roll som rådgivare och arbetat med speciella projekt, som Apple Watch.

LÄS ÄVEN: Apple letar efter framtidens app-utveckare i ny dokusåpa

Apple har avböjt att kommentera uppgifterna att Mansfield nu ansvarar för bilprojektet. Anställda hos teknikjätten uppger dock att alla mellanchefer inom bilsatsningen nu rapporterar direkt till Bob Mansfield.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST