Marissa Mayer, vd för Yahoo Fotograf: TT / Eric Risberg

Beskedet: Verizon köper Yahoo för 42 miljarder

Bekräftat under måndagen.

Telekomjätten Verizon bekräftar idag att bolaget har förvärvat Yahoos internettillgångar för 4,83 miljarder dollar, närmare 42 miljarder kronor. Sedan februari då Yahoo tillkännagav att en försäljning är möjlig har spekulationer om bolagets framtid pågått. Det rapporterar CNBC.

I fjol köpte Verizon en annan internetjätte, AOL, för 4,4 miljarder dollar i en satsning för att positionera sig inom video, sociala medier och annonsering på nätet. Förvärvet av Yahoo kommer innebära att AOL och Yahoo kommer integreras för att skapa mer värde inom bolagets affärer på internet. 

I försäljningen ingår inte Yahoos ägarandelar i Yahoo Japan och innehavet i den kinesiska näthandelsjätten Alibaba. 

Yahoo backar just nu i förhandeln, medan Verizon stiger marginellt.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST