Fotograf: Flickr

Det här techbolaget la ett mycket högre bud än Microsoft på Linkedin

Vd:n informerade Linkedin om att de var beredda att lägga ett högre bud än Microsoft.

Salesforces vd Marc Benioff ska ha informerat jobbnätverket Linkedin efter att ha läst inskickade dokument från det sistnämnda bolaget den 1 juli om att han stod redo att lägga ett högre bud än Microsofts. Det under förutsättning att Linkedin hade velat fortsätta samtala med honom.

I mailet som Marc Benioff skrev till både Linkedins vd Jeff Weiner och styrelseordförande Reid Hoffman uppgav han att det nya erbjudandet hade varit mycket högre än Microsofts och bestått av en blandning av kontanter och aktier.

Linkedin informerade Microsoft och Salesforce om att bolaget ville ha in slutgiltiga bud senast den 12 maj. Därefter valde man att inleda exklusiva förhandlingssamtal med Microsoft. Vad angår Salesforce ska bolaget enligt Linkedin ha skickat in ett nytt bud den 5 juni, men som varken inkluderade ett högre pris eller ett annat upplägg i mixen aktier/kontanter.

Microsoft tillkännagav den 13 juni att bolaget skulle köpa Linkedin för 26,2 miljarder dollar.

LÄS MER: Microsoft lägger rekordbud på Linkedin - här är deras plan


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST