Netflix serie Orange Is The New Black Fotograf: Orange Is The New Black

Rejäl prognosmiss fick Netflix att rasa 17 procent på börsen

Antalet nya abonnenter andra kvartalet blev mycket lägre än vad Netflix beräknat.

Netflix backade med 17 procent i den amerikanska efterhandeln efter en rapport som inkom klart under marknadens förväntningar. Det skriver Bloomberg News på tisdagsmorgonen. Anledningen till detta var att streamingbolaget missat rejält i sin prognos vad gäller antalet nya prenumeranter för det andra kvartalet. 

Totalt var nettoökningen 160.000 i USA och 1,52 miljoner internationellt, mot väntade 500.000 i USA och 2 miljoner internationellt. Utfallet visar en rejäl inbromsning i antalet nya abonnenter när man jämför med motsvarande siffror för det andra kvartalet förra året. Då valde 900.000 människor i USA att teckna abonnemang och hela 2,4 miljoner internationellt.

LÄS ÄVEN: Därför kommer inte Netflix lyckas ta över världen

Rent resultatmässigt gick det något bättre för Netflix än vad analytiker räknat med. Resultatet per aktie för det andra kvartalet blev 0,09 dollar, mot väntade 0,07 dollar. Intäkterna för samma period uppgick till 2,1 miljarder dollar, vilket var i linje med förväntningarna.

För det tredje kvartalet förväntar sig Netflix en ökning om 2,3 miljoner nya användare, vilket kan jämföras med marknadens förväntning om 3,5 miljoner.

Skrivet av: VA Finans

TIPS: Följ utvecklingen på börsen idag i realtid på VA Finans. Ladda hem VA Finans populära app utan kostnad från App Store eller Google Play

Vill du ha full koll på börsen? Följ VA Finans på Facebook!

 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST