Fotograf: Skärmdump

Apple letar efter framtidens app-utveckare i ny dokusåpa

Söker efter "utvecklare med en vision som kan förändra framtiden, lösa problem och inspirera till förändring i vår vardag".

Apple annonserade tidigare i år att de planerade en dokusåpa om app-utvecklare. Nu har serien fått det fyndiga namnet Planet of the Apps - en uppenbar referens till kultfilmen Planet of the Apes - samtidigt som de "100 mest talangfulla app-utvecklarna" ombeds ansöka till programmet via reality-seriens hemsida. Detta rapporterar CNBC via tekniknyhetssidan The Verge.

Programidén marknadsförs på hemsidan som en "startplatta för exceptionella utvecklare" som kommer tävla om mentorskap från "några av de bästa experterna inom teknik och nöje".

Ansökan är nu öppen på hemsidan, där man skriver att man söker efter "utvecklare med en vision som kan förändra framtiden, lösa problem och inspirera till förändring i vår vardag".

"Planet of the Apps kommer ge appskapare chansen att slå igenom och få ut sina idéer. Det här är ett spännande format som undersöker vad som är drivande inom kultur idag. Vi kan knapp bärga oss för att få ta del av de banbrytande idéer som i programmet kommer växa till riktiga företag", säger Ben Silverman och Howard T Owens, grundare av prodoktionsbolaget Propagate som producerar dokusåpan i ett pressmeddelande, enligt sajten 9to5mac.

Det är i dagsläget inte klart när programmet kommer sändas, men sökande måste ha en färdig betaversion av sin app senast den 21 oktober. Programmet kommer sändas på Apples egna plattformar iTunes och Apple TV. Huruvida det planerar sändas i traditionell tv eller andra medier är ännu inte känt.

LÄS ÄVEN: 19-åringens egendesignade bot har överklagat 160 000 parkeringsböter – och vunnit


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST