Fotograf: NBBJ

Amazon tar upp kampen mot Apple och Google om häftigaste kontoret

Mitt i stan tar byggnaden form. Snart kommer de anställda kunna ha möten bland vinrankor, köttätande växter och bäckar.

Att ha det coolaste kontoret har blivit något av en kamp mellan storföretagen de senaste åren. Google har gjort sig kända för sin speciella inredning och lekfulla mötesrum. På Facebooks huvudkontor kan de anställda spela schack, Guitar Hero och får gratis mat. När Lego nu bygger nytt, har man - naturligtvis - tagit inspiration från Legobitar och gör en minigolfbana på taket.

Och nu håller även amerikanska bokjätten Amazon på att bygga ett nytt huvudkontor i Seattle - och Amazon kommer ta en bit av Amazonas till den regninga staden. Till huvudkontoret hör nämligen ett gigantiskt växthus.

LÄS ÄVEN: Får fyrdubbel lön - om de skippar semestern

Amazons egen hortolog - en specialist inom trädgårdsvetenskap - Ron Gagliardo berättar om den framväxande byggnaden för New York Times. I växthusen kommer 3000 olika växtarter att samsas, alltifrån köttätande växter till orkidéer. Innan byggnaderna är färdiga förvaras växterna i mindre växthus en bit utanför staden.

I centrala Seattle pågår bygget av flera både högre och lägre byggnader som ska husera det nya huvudkontoret för fullt. De tre glassfärerna är placerade mittemellan husen.

"Vi ville att det skulle bli ikoniskt, byggnader som skulle bli en symbol för staden för turister, som the Space Needle", säger företagets facilitet- och fastighetschef John Schoettler.

LÄS ÄVEN: Fick nobben 70 gånger – nu är hans bolag en unicorn


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST